Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Moga kita semua dalam keadaan sihat sentiasa dan dipermudahkan segala urusan.

Post yang saya baru tulis pasal First Experience Join Running (Coway Run 2017) baru saja
di-publish kepada umum untuk perkongsian.

Sejurus itu ada yang pm (private message) saya tentang program running ni.

Mereka yang tanya saya ni orang awam yang cari maklumat pasal running. Jadi mereka terjumpa blog saya di google search.

Soalan mereka adalah ;

Asyraf, macam mana nak tahu sumber yang sahih untuk sertai Event Running ni ?

Jawapan saya bla bla bla …

Jadi hari ni saya berkesempatan nak tulis pasal entri post Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia.

Mohon viralkan post blog ini kepada umum seperti facebook, instagram dan apa saja bentuk social platform ya.

Terima kasih sangat kongsikan post saya.

Siapa Patut Join Running Event di Malaysia

Continue Reading

First Experience Join Running (Coway Run 2017)

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera Asyraf ucapkan kepada semua.


Hari ni , Asyraf nak cerita sikit pengalaman join program terbesar macam ni.
Ini adalah ‘First Experience’ join event besar di bawah jenama besar Coway Malaysia macam ni.

Berharap sangat di masa akan datang dapat join lagi.

Time Management Tak Betul

Okay seperti mana saya bagitahu dari awal tadi , ini adalah pengalaman pertama kali
join Running terutamanya. So time tak cantik la.

Kalau ikutkan jam saya bangun pagi, awal sangat da. Jam 0600 am dah bangun.
Then macam biasa sit up , push up semua. Minum air segelas dan terus mandi.

Masuk bilik terkejut dah pukul 0630 am. Aduh lambat. Kawan pulak call.

‘Asyraf ko dah siap ? Kat mana ni ? ..

Saya pun jawab la. Maaf la oii, aku baru nak sarung pakaian semua. Setel semua keluar
rumah la. ( dalam hati, mesti kawan aku dah tarik nafas panjang ni)

Sampai rumah kawan tepat jam 0700 am. Ohh my dalam kepala fikir hope dia tak marah la.

Masuk je kereta , kawan pun cakap ; Woii giler, lewat da ni. Ko taw kalau event
besar macam ni kalau kata start Running pukul 7 pagi. Means, by 7 dah start . ;

Saya pun cakap kat member. ; Woii sorry ar. First time kot join ni.

(dalam hati , ko yang ajak aku. So inilah ujian Tuhan ko kena redha. Hehehe)

Suasana Coway Running 2017

Continue Reading