3 Sebab Saya Menulis Blog

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Salam Ramadhan.

Malam ni dah masuk malam ke 10 terakhir bulan ramadhan. Cepat masa berlalu.

Memang terasa betul masa berlalu yelah kan terutama orang yang kerja isnin hingga jumaat
masuk pagi balik petang. Azan maghrib berbuka dan terus pergi masjid solat terawih then tidur.

Esok jadi hari seperti biasa sampailah ke hari Jumaat.

Memang masa mencemburui kita. Cuma kita je pandai ke tidak manfaatkan masa yang ada ni
untuk faedah dan masa depan kita.

3 Sebab Saya Menulis Blog adalah kerana saya suka menulis dan berkongsi apa yang terbaik untuk
panduan semua.

Sebab guru wujud di dunia ini sebab nak bagi anak bangsa cerdik pandai berjaya banggakan negara dan bangsa.

Sebab wujud pelbagai kaum di dunia ni sebab Allah nak kita saling kenal antara satu sama lain.

Dan banyak sebab diantara sebab-sebab di atas muka bumi ni wujudnya sesuatu adalah bersebab.

Terus kepada poin ..

3 Sebab Saya Menulis Blog ?

Antara sebab-sebab kritikal saya manulis blog dan menjadi blogger (part-time jer) kerana ..

Continue Reading

Blog Aku Kerja Kedua Aku

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera.

Ya blog ini adalah kerja kedua saya.

Tapi kerja hakiki 8 pagi 5 petang tetap berjalan seperti biasa.

Sabtu ahad dan cuti umum off.

Alhamdulillah nikmat Allah ni kena sentiasa bersyukur.

Dulu 3 tahun saya bekerja dalam industri penerbangan sebagai Airlines Staff.

Kerja shift midnight (1200am – 0900am) , Pagi (0500am – 1400pm) , Petang (1400pm – 1200am)

Cuti pulak 2 hari tapi tak menentu. 2 bulan sekali baru jumpa cuti sabtu ahad.

Yes memang seronok , fun dan gaji pun best tapi sampai bila ?

Sampai waktu saya berhenti. Cukup-cukup lah cuci tangan.

Kini saya sedang bekerja office hour kerajaan.

Dan ..

Continue Reading

3 Penyanyi Arab Pilihan Rakyat Malaysia

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera.

Asyraf tetap doakan anda dalam keadaan sihat sejahtera selalu.

3 Penyanyi Arab Pilihan Rakyat Malaysia. Penyanyi Arab mana yang terpaut di hati rakyat seperti kita.

Negara Arab memang terkenal dengan penyanyi dan lagu-lagu yang mengasyikkan. Lelaki mahupun perempuan sama saja. Tiada beza.

Semasa saya belajar di negara Arab dulu, jika balik dari kulliah terutamanya. Masa tu naik Van sarat dengan Arab yang nak balik rumah. Driver arab akan pasang lagu arab yang popular di dengar di seluruh tanah Arab.

Lentokan suara dan alunan musik elok saja mereka bawakan. Saya dengar pun layan.

Cakap pasal dengar lagu lagu Arab ni, saya sejak sekolah menengah lagi dah selalu mainkan lagu arab sebab nak tambah kosa kata.

Cakap pulak pasal kota kata ni, Negara Arab banyak jenis loghat mereka sendiri termasuk Malaysia.
Malaysia ada 14 buah negeri.  So Arab pun banyak loghat jugak.

Bagi Asyraf, dalam banyak-banyak lagu Arab. Ayraf lebih suka musik dan lagu , Penyanyi-nya dinyanyikan
oleh Arab-Mesir dan lebanon.

Serius, kalau korang dengar memang sangat asyik.

Tanpa cerita lebih panjang. Disini Asyraf list-kan 3 Penyanyi kesukaan Asyraf dan paling penting
korang sendiri pun akan teruja bila dah menghayati setiap bait lirik yang dinyanyi.

Konfem korang akan anggap mereka ini idola ataupun simpan siap siap dalam playlist.

3 Penyanyi Arab Pilihan Rakyat Malaysia

Continue Reading