Rakyat Malaysia Pasti Menangis Menonton Filem Pendek Arab Mesir 100% Ini

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Salam Ramadhan.

Saja nak share dengan korang satu filem pendek dari tanah Arab.

Pelakon yang melakonkan watak ni sangat sesuai membawa diri  dan mereka pelakon terkenal di Mesir.

Tiba-tiba rindu tempat belajar dan rumah kedua saya dulu.

Kalau korang tengok setiap gambar di video ni, seriusly saya rindu suasana sana.

Filem pendek ni ada substitle JANGAN Risau okay. Tapi kalau korang tak tengok terjemahan
pun boleh fahamlah.

Jalan cerita memang mudah bagi semua lapisan masyarakat faham.

Okay jom kita tonton dan fahami. Jangan lupa SHARE artikel ni.

Macam mana ?

Menangis kan korang tengok. Mesti merah mata tengok.

Okay, jangan lupa tengok filem pendek yang popular kat youtube sekarang ni.

Klik link dibawah.

1. #LagilagiBahuluEmak Filem pendek paling popular menangis sepuasnya

2. Zalora Malaysia pertama kali buat filem pendek sedih 2017

3. Debitjer Sempena Hari Raya 2017 ini dari CIMB Malaysia

Continue Reading

Aneka Jus Berbuka Puasa Di Bulan Ramadhan

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Salam Ramadhan ke Lima (5).

Cepat masa berlalu kan ? Sahur buka puasa , sahur buka puasa. Eh, dah puasa ke 5 !

Nak beritahu pasal bulan Ramadhan terutamanyalah, kebiasaan di kampung saya di Pahang.
Setiap kali nak berbuka dan sahur, saya akan bagitahu mak atau saya akan buat sendiri
jus untuk penyedap dan kesegaran.

Saya memang jenis suka melawa, suka cantik. Suka sihat macam pompuan. Hahah, so mak saya
dah tahu anak dia yang sorang ni memang akan buat jus selain kopi.

Kopi ni saya selalu minum diluar bulan ramadhan macam hari hari biasa kita nak bekerja.
Tapi kalau ramadhan, memang saya akan utamakan minuman jus ni.

Saya ada tulis pasal kopi dan diri saya dalam kehidupan seharian. Boleh baca disini.

Aneka Jus Berbuka Puasa di Bulan Ramadhan

Macam saya sendiri memang suka minum jus buah dan sayur untuk cantik. Nampak tak ?
Kalah orang pompuan. Mampus dah bagitahu rahsia. Tapi apa salahnya kan. Jadi diri sendiri.

Zaman sekarang bukan perempuan je nak cantik sihat, laki pun.

Jus buah-buahan yang saya selalu amalkan , oren , epal , strawberi. Dan kalau jus
sayur-sayuran pula saya amalkan , lobak merah dan tomato.

Khasiat Minum Jus Buah dan Sayuran

Continue Reading