CO2 Fractional Laser Treatment Premier Clinic Kaedah Rawatan Trending Masa Kini

CO2 Fractional Laser Treatment Premier Clinic Kaedah Rawatan Trending Masa Kini | Seminggu yang lepas Asyraf telah diberi peluang untuk mencuba rawatan laser kecantikan. Jadi artikel ini ditulis sebab dah sampai waktunya nak bagitahu korang yang kaedah rawatan laser trending ini nampak keberkesanannya selepas 5 hari. Premier Clinic ini ada banyak cawangan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Asyraf berkesempatan pergi membuat treatment laser ini di branch KL City di area Ampang Park berdekatan dengan rumah.

Selfie-with-Dr-Nigel-Ong-Premier-Clinic

Betullah kata ramai orang terutamanya insta-femes dan seangkatannya. Nak cantik, hensem, helokk dan sebagainya dengan cara cepat. Ya, inilah solusinya. Kita hanya pergi klinik yang berkelayakan dan bertauliah untuk mendapatkan kaedah rawatan Instant Flawless. Taraaa … terus glowing! Hahaha … tapi korang jangan salah anggap ya. Bukan mudah untuk terus cantik helokk terletak macam tu.

Asyraf mohon baik baik dengan korang jangan anggap rawatan yang Asyraf buat ini untuk jadi public figure dan sebagainya. Hanya sekadar memenuhi jemputan dan of course orang nak taja kita kan ? Jadi ambillah peluang ini untuk merasai macam mana kena laser terutama di bahagian muka. Sakit ke tidak …

Consult-by-Dr-Nigel-Ong-Premier-Clinic

Teruskan bacaan sampai habis ya. Asyraf akan ceritakan segalanya kaedah rawatan CO2 Fractional Laser Treatment rawatan trending masa kini dari A sampai Z.

Untuk pengetahuan korang, ini adalah first time Asyraf buat laser kecantikan. Jadi ketika waktu nak datang klinik pada hari tersebut masa tengah drive pun masih terfikir-fikir sakit ke tak kena laser. Dekat muka pulak tu! Siapa lah tak risau kan ..

Dulu ingat lagi masa kerja Airlines, kawan kawan cabin crew semua ada cakap ; ‘Asyraf pergi lah mana mana klinik kat KL tu buat muka. Bagi flawless glowing muka kau nyah, baru letopps!’ Hahaha … bila teringat semula .. ya inilah harinya untuk Asyraf rasai sendiri pengalaman laser kecantikan.

Mesti korang tertanya tanya kan ? Kenapa dulu kerja Airlines tak buat je rawatan ni. Dulu Asyraf kerja check-in counter FrontDesk je bukan krew penerbangan. So muka kita dah terletak helokk .. gituuu …

Rawatan-Laser-Kecantikan-Premier-Clinic

Yang bestnya, semasa sebelum rawatan dijalankan, Dr. Nigel Ong bertanya macam macam soalan yang berkaitan dengan perhatian kita apa yang kita nak dan apa yang kita concern kan ? Macam Asyraf sendiri memang concern untuk rawatan muka nak helokkk macam tu. So Dr Nigel pun akan beritahu prosedurnya dan berapa hari downtime yang harus kita jaga dan sebagainya. Ini yang bagus sebenarnya kan ? Dokter bertauliah wajib bagitahu hal hal macam ini sebelum kita dirawat itu ini.

CO2-Fractioner-Laser-Treatment-dimulakan-selepas-numb-cream

Okay jom Asyraf cerita sikit pengalaman rawatan laser yang dinamakan CO2 Fractioner Laser Treatment.

Apa itu CO2 Fractioner Laser Asyraf ?

Okay mungkin korang tertanya tanya apa itu CO2 Fractioner Laser ? CO2 Fractioner Laser ini lebih kepada rawatan bahagian muka seseorang lelaki dan perempuan yang telah meningkat usia terutama remaja. Sebabnya umur diantara 11 hingga 30 tahun ni dah nampak jerawat keluar sana sini yang merimaskan. Itu sebab terdapatnya bekas jerawat dan lubang lubang yang terhasil.

Orang yang betul betul jaga kecantikan muka ni ramai yang pernah bagitahu. Kau pakailah pencuci muka hebat macam mana sekalipun kalau dah muka berjerawat dan berlubang lubang. Jadi solusinya haruslah buat rawatan laser dulu baru muka akan jadi flawless semula seperti bayi baru lahir. Time tu nak pakai pencuci muka biasa pun dah okay sebagai penjagaan harian. Tak perlu berjenama janji cuci muka dengan betul.

Muka-Selepas-Laser-CO2-Fractioner-Premier-Clinic

Maka kesimpulannya, rawatan laser ini memang patut kita ambik cakna untuk rawatan susulan jika nak betul betul cantik helokk. Dr Nigel Ong yang merawat Asyraf pun cakap perkara sama, rawatan ini harus dilakukan sehingga 4 – 5 rawatan untuk penampakan hasilnya yang ketara.

Prosedur Rawatan Yang Dijalankan Macam Mana Asyraf ?

1. Jururawat akan mencuci muka kita dengan pencuci yang dikhaskan untuk pembersihan membuka liang pori.

2. Jururawat akan meletak numb cream atau ubat bius jenis sapuan atas muka kita untuk selama 30 minit. Numb cream ini bertujuan bagi mengelakkan kesakitan semasa laser.

3. Selepas 30 minit numb cream diletakkan, mata kita akan ditutup dengan eye mask supaya cahaya laser tidak memberi kesan di bahagian mata.

4. CO2 Fractioner Laser akan dibuat ..

Muka-Hari-Pertama-Sebelum-CO2-Fractioner-Laser
Muka-Hari-Kedua-Selepas-Rawatan-CO2-Fractioner-Laser

Siapa Yang Patut Buat CO2 Fractioner Laser Ini Asyraf ?

Jika korang impikan muka yang flawless dan glowing seperti artis ataupun macam instafemes gituu .. dan paling semestinya setiap kali nak bergambar swafoto, gambar tetak cantik walaupun bukan kamera iPhone hehehe.. Ya inilah caranya untuk korang dapatkan rawatan seperti ini.

Rawatan CO2 Fractioner Laser lebih concern kepada mereka yang mengalami masalah bahagian muka ..

1. Acne Skin

2. Oily and Dry Skin

3. Bekas bekas jerawat merata tempat di muka yang berlubang itu ..

Untuk harga rawatan korang kena dapatkan advice dengan pihak mereka terutama Dokter yang melihat apa yang korang concern. Seriusli memang berbeza, jadi Asyraf tak dapat nak beritahu harganya macam mana. Apapun rawatan yang disediakan memang best dan dan kena pada harganya. Sangatlah berpatutan.

Terima kasih Dr. Nigel Ong rawat muka Asyraf dengan penuh kemesraan. Hahaha .. Seriusly Dokter Nigel memang sporting dan friendly.

Kesimpulannya, bagi korang yang ingin mencuba rawatan seperti Asyraf dan rawatan lain yang disediakan. Boleh hubungi nombor yang telah Asyraf sediakan seperti berikut :

Premier-Clinic-KLCity-Ampang-Park

Premier Clinic mempunyai 4 buah cawangan yang terdekat dengan tempat tinggal anda.

TTDI : 31, Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail. 60000 Kuala Lumpur

BANGSAR : 40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur

PUCHONG : G-15, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor

KL CITY : A-0-8 Megan Avenue 1, 189 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur

General contact details : 012-662 5552
Website : www.premier-clinic.com
Email : contactus@premier-clinic.com
Facebook : www.facebook.com/premier-aesthetic
Instagram : premier_clinic

CO2 Fractional Laser Treatment Premier Clinic Kaedah Rawatan Trending Masa Kini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

  1. Jaja Zaleha January 5, 2019
    • asyrafasri January 16, 2019
  2. faries May 5, 2018
    • asyrafasri May 6, 2018
  3. Zharif Azis April 22, 2018
    • asyrafasri April 22, 2018

Add Comment

error: Content is protected !!