Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan

Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan | Kerja, semua orang mahu kerja, cari nafkah baik diri sendiri mahupun untuk isteri dan anak anak. Era global ini semua orang kalau boleh nak jugak bekerja walaupun gaji yang ditawarkan hanya cukup makan. Maksudnya lepas tolak semua komitmen, ada jugak duit untuk makan minum dalam sebulan.

Doa-Supaya-Cepat-Dapat-Kerja-Yang-Diimpikan

Jika anda bukan generasi Millennial yang telah saya kupaskan di artikel sebelum ini. Anda mungkin boleh jadi generasi X. Boleh baca dulu artikel tersebut di sini – 5 Sifat Ini Anda Golongan Millennial.

Jika anda pengguna desktop, klik saja pautan link tersebut dan boleh baca dua artikel dalam satu masa. Tak susah pun. Hehehe … Yang penting bila 2 artikel ini anda baca insyaAllah boleh faham apa yang saya maksudkan.

Berbalik kepada tajuk artikel ini Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan. Ya, ada doa khusus untuk cepat dapat kerja sebenarnya jika anda nak tahu. Sebagai Muslim, kita telah diajarkan semasa kecil pelbagai doa khusus yang diamalkan secara harian oleh guru-guru. Tetapi ketika itu hanya doa yang mudah dan basic saja.

Tapi kali ini bila kita sudah meningkat dewasa terutama dalam pencarian mendapat kerjaya yang diidamkan pulak tu. Semestinya kita nak sangat cepat-cepat dapat kerja tu sebelum disambar orang lain. Betul kan?

Doa ini telah tular di media sosial facebook. Boleh dikatakan semasa Asyraf melihat view tersebut hampir 20 ribu orang likes dan telah di share sebanyak 500 orang. Nampak tak sekarang ni ramai orang tengah cari kerja pada tahun 2018. Alhamdulillah dalam ramai-ramai tu mereka mencari pekerjaan dengan mengamalkan Doa supaya cepat dapat kerja yang diimpikan.

Sebelum kita nak tahu Doa tersebut dan insyaAllah boleh diamalkan selepas ini. Kita kena ambik tahu jugak adab adab berdoa. Betul kan?

Antara Adab Adab Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan

1. Mengambil wuduk dengan sempurna

2. Mengadap kiblat di mana kiblat itu adalah arah di mana kita mengadap untuk solat

3. Sebelum berdoa, hendaklah memuji Allah dan rasul

4. Berdoa dengan penuh ikhlas. Kita nak sesuatu dari Tuhan, maka kita kena doa betul-betul penuh khusyuk

5. Apabila berdoa, mintalah apa sahaja yang kita nak itu secara jelas dan spesifik. Bukan umum. Sebagai contoh jika kita nak kahwin dengan anak Tan Sri. Doalah seperti berikut :

“Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim .. Engkau anugerahkanlah aku rezeki dapat berkahwin dengan anak Tan Sri ..”

dan sebagainya …

Nampak kan nak berdoa ni ada caranya bukan main mintak je. Begitu juga bila kita nak minta sesuatu dari manusia. Mesti ada kata-kata manis puji-pujian barulah boleh minta, konfem dapat.

Doa-supaya-cepat-dapat-kerja-gaji-lumayan

Baca Sekarang : 3 Cara Untuk Dapatkan Kabel Cepat Dapat Kerja

Mulai dari sekarang, jom kita amalkan Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan ini untuk masa depan kita.

- Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan

Jika artikel ini memberi korang semangat mencari kerja impian, alangkah bagusnya artikel ini di SHARE jugak di media sosial dan sesiapa saja untuk rujukan mereka.

- Doa Supaya Cepat Dapat Kerja Yang Diimpikan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sharing is Caring
  • 7
    Shares

Add Comment

CommentLuv badge
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: