Summeraya Rico Rinaldi For Zalora 2017 (Filem Pendek)

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Ramadhan.

Sebelum ini, saya ada post artikel filem pendek Hari Raya Aidilfitri 2017 paling Win yang anda
wajib tengok. Sebab filem tu kelakar giler.

10 malam terakhir ramadhan ni, banyak sangat filem pendek dan iklan sempena
raya nak tiba ni. Kadang-kadang tu rasa tak cukup masa nak buat kerja itu ini sebab
banyak sangat filem pendek yang best.

Musim Hari Raya Aidilfitri 2017 ini , Rico Rinaldi dan Zalora buat filem
pendek untuk kita rakyat Malaysia dan sesiapa saja untuk faham cerita ni.

1 pengajaran yang saya nampak adalah pengorbangan keluarga untuk kita.

Terutama anak yang teringin nak belajar jauh-jauh luar negara. Mak ayah yang beri belanja.

Tetapi kita sebagai anak sampai masa, sombong tak layan call family bila emak ayah
teringin sangat nak cakap dengan kita.

Sebelum itu anda kenal ke siapa Rico Rinaldi ?

Mungkin ada yang kenal dan ada yang tak kenal lagi kan. Takpe , saya ceritakan serba sedikit
siapa Rico Rinaldi.

Rico Rinaldi seorang pereka fesyen / fashion designer Malaysia yang banyak dapat anugerah dari tahun
2006 sampai sekarang 2017.

Untuk keterangan lebih lanjut , anda boleh layari laman web ini : –

http://www.ricorinaldi.com/about.html

 

Jom kita saksikan filem pendek Hari Raya 2017 dari Rico Rinaldi dan Zalora.

Jangan lupa tengok filem pendek Hari Raya paling popular di youtube dan TVC sepanjang zaman ni.

Continue Reading

Debit Jer untuk Hari Raya 2017 Ini dari CIMB (Filem Pendek)

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Ramadhan.

Ketika artikel ini saya tulis sudah masuk malam ke 21 ramadhan. Iaitu kemuncak
10 malam terakhir bulan mulia ini. Pastinya muslimin muslimat sentiasa menghidupkan
malam ini.

Koleksi Filem Pendek Malaysia sempena Hari Raya Aidilfitri 2017 ini sebenarnya banyak.
Ada yang popular dan ada yang biasa-biasa saja bila kita tonton.

Filem pendek sempena Hari Raya Aidilfitri ni biasanya ada macam-macam jenis.
Ada sedih dan ada lucu sampai sakit perut kita ketawa.

Tapi kali ini Bank Malaysia – CIMB membawakan kepada kita filem pendek Hari Raya
kalau kita tengok mula-mula tak faham tapi sebenarnya CIMB nak beritahu kita
kepada Wira-wira famili tersayang baliklah berhari raya.

Terutama anda yang berada di perantauan – luar negara.

Setahun sekali saja. Bukan susah pun.

Paling win Auntie berbangsa Cina cakap kat Linah Hero filem ni :-

“Debitjer” hahah .. kelakar giler !

Jom saksikan filem pendek Hari Raya 2017 dari CIMB Malaysia ini.

Jangan lupa guys tonton koleksi filem pendek Hari Raya bersama orang tersayang anda. Klik Link tersebut : –

1. #LagilagiBahuluEmak   

2. Zalora Nak Ingatkan kita balik kampung sebelum terlambat 

Continue Reading

3 Sebab Saya Menulis Blog

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Salam Ramadhan.

Malam ni dah masuk malam ke 10 terakhir bulan ramadhan. Cepat masa berlalu.

Memang terasa betul masa berlalu yelah kan terutama orang yang kerja isnin hingga jumaat
masuk pagi balik petang. Azan maghrib berbuka dan terus pergi masjid solat terawih then tidur.

Esok jadi hari seperti biasa sampailah ke hari Jumaat.

Memang masa mencemburui kita. Cuma kita je pandai ke tidak manfaatkan masa yang ada ni
untuk faedah dan masa depan kita.

3 Sebab Saya Menulis Blog adalah kerana saya suka menulis dan berkongsi apa yang terbaik untuk
panduan semua.

Sebab guru wujud di dunia ini sebab nak bagi anak bangsa cerdik pandai berjaya banggakan negara dan bangsa.

Sebab wujud pelbagai kaum di dunia ni sebab Allah nak kita saling kenal antara satu sama lain.

Dan banyak sebab diantara sebab-sebab di atas muka bumi ni wujudnya sesuatu adalah bersebab.

Terus kepada poin ..

3 Sebab Saya Menulis Blog ?

Antara sebab-sebab kritikal saya manulis blog dan menjadi blogger (part-time jer) kerana ..

Continue Reading