4 Cara Buat Duit Dengan Smartphone Secara Santai

4 Cara Buat Duit Dengan Smartphone Secara Santai | Anda sedang dan tengah mencari cara-cara buat duit tambahan secara sampingan dengan mudah melalui smartphone? Betul ke ada cara buat duit dengan smartphone? Sekarang dah masuk tahun 2019, tipu sangat lah kalau anda yang tengah baca artikel ini takde smartphone sendiri walaupun sebuah. Malah ada kawan kita pun boleh miliki dua atau 3 smartphone!.. Betul kan? Tak tahu nak cakap apa dah, rugi sangat tengok anak muda mudi zaman sekarang suka habiskan masa dengan main games, chatting di Whatsapp/ Wechat/ Instagram/ FB serta menonton video youtube berjam-jam lamanya.

Cara Buat Duit Dengan Smartphone

Jom kita tahu serba sedikit fungsi sebenar sebuah smartphone!

Sama-sama kita ubah pemikiran kita yang lapuk kepada yang segar bugar sekarang ni jugak bahawa untuk jana pendapatan tambahan dengan smartphone itu suatu kebenaran dan keperluan masa kini. Sape tak nak kan, duit pendapatan sampingan yang kita dapat tu boleh buat topup reload data internet setiap bulan tanpa gagal. Banyak sangat cara nak buat duit dengan smartphone ni sebenarnya. Tanpa modal okay!

Okay, disini saya kongsikan Cara Buat Duit sampingan berterusan hasil usaha yang saya pernah cuba!

4 Cara Buat Duit Dengan Smartphone Secara Santai

1. Buat Duit Dengan Aplikasi Android

Banyak aplikasi percuma yang kita boleh sertai di google play store dan android store. Itupun kalau anda jenis alert dengan keadaan sekeliling lah. Ada yang berbayar dan percuma. Bagi saya, nak buat duit online ni secara percuma sudah memadai. Tak perlu nak register dengan pembayaran.

Korang hanya perlu baca dapat duit. Share artikel korang baca pun dapat duit. Takkan nak buat satu cara je kan? Kita ambik je kedua-dua caranya. Simple dan mudah.

Boleh install Apps CashZine disini.

2. Buat Duit Dengan Bisnes Topup

Selain itu, anda boleh apply jadi agen menjual topup. Hanya jual menggunakan smartphone. Dah banyak sangat pelajar kolej universiti buat duit dengan cara ini. Tak salah kita cuba jugak. Dapat jadi agen untuk 1 fakulti kita pun jadi dah kan? Banyak jugak untung dapat.

Kita akan dapat duit komisen hasil setiap kali orang nak beli reload topup dengan kita.

Jom daftar sekarang sebagai agen topup reload.

3. Buat Duit Dengan Jual Gambar

Anda seorang yang suka ambik gambar dekat mana-mana tempat? Seorang food blogger? Seorang Travel blogger? Gunakan gambar-gambar cantik dan menarik hasil yang telah anda photo shoot tu dan jual gambar tersebut di aplikasi Foap dan Clashot.

Untuk info bersama, Aplikasi Foap dan Clashot adalah satu medium kita sebagai newbie photographer menjual gambar dengan pihak mereka, dan mereka bersetuju membayar komisen setiap gambar itu dengan nilai yang berbeza mengikut niche. Yang pastinya duit komisen USD kita bakal terima.

Nak ke tak nak?

4. Buat Duit Dengan Online Survey

3 Cara di atas sudah saya beritahu anda. Sekarang tips yang ke 4 pulak iaitu cara buat duit dengan menjawab soalan di Online Survey di beberapa laman web.

Tolonglah, jangan tersilap! Hanya tumpukan pada laman trusted online survey saja okay!

Daftar disini online survey di PanelPlace. Pilih sendiri niche apa yang kita minat dan jawab soalan yang diberikan.

Cara pembayaran ada banyak cara. Yang paling popular kita boleh terima dengan cara voucher dan free gift.

Mudah je sebenarnya nak buat duit dengan smartphone secara santai ni. Tak perlu kerja keras sangat. Janji kita buat, sampai waktu boleh cash out. At least, tak lah poket selalu nak kering je kan?

Tepuk dada tanya kehendak.

Add a Comment

Your email address will not be published.