Inilah Cabaran Bila Outstation Seorang Diri.

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Bahagia. Moga kita semua sentiasa ceria ok.

Pernah tak korang alami bila kerja dibawah syarikat atau sebuah jabatan yang Bos
percaya kau seorang je ?

Berangan Nak Kerja Cabin Crew Tapi Tetap Bertudung? Klik Sini.

Inilah Cabaran Bila Outstation Seorang Diri. Ya inilah cabaran saya yang dah masuk kali ke 5 official duty dan pastinya membawa nama syarikat. Inilah ujian saya yang telah ditetapkan Tuhan.

Moga saya tetap tabah.

Tapi bestnya you alls. Haha sudah tentu kau tak perlu masuk office hadap Bos je.

Yang Penting Ketua Jabatan nak kau pantau dan paling beliau terkejut minggu depan report siap.

Itu yang Bos korang nak. Kalau bos Asyraf just update online thru system pada hari tersebut.

Dah setel. Tamat lawatan. Kau dah boleh pergi sana sini tengok wayang atau pergi lah kemana yang kita suka.

Cakap pasal cabaran ni,   jom Asyraf bagitahu sikit apa kesusahan yang berlaku ..

3 Cabaran Oustation Seorang Diri

Cabaran Pertama.

Kau tahu kat situ banyak tempat menarik. Nak pergi boleh je. Tapi tak syok lah  sebab kau cakap sorang sorang je nanti. Lepastu bila kau jalan sana sini asyik tengok handphone buat buat kau tengah wassap kawan padahal ..

Cabaran Kedua.

Search je google konfem banyak blog review pasal tempat makan menarik. Tapi kau kena sedar makan tempat trending branding tu hanya kau sorang. Tak ke budak budak baru nak Up zaman sekarang akan lihat. Eh, dia takde kawan ke. Sian nya.

Cabaran Ketiga.

Bila ada hari kau buat lawatan kerja tu banyak pulak cekadak nya. Nak itu nak ini.  Lastly balik lewat ke Hotel dan apatah lagi kalau kau nak kesana kesitu kan ?

Klik Sini, Hotel Terbaik Pilihan Orang Kerajaan di Bandar Indera Mahkota, Pahang.

So bila dah penat. Masuk je Hotel dengan suasana bilik yang bersih dan nyaman (dah dikemas oleh housekeeper), konfem kau akan tertido. Sedar je Alamakkk !! Dah jam 10 malam.

Kau rasa konfem lah nak dinner jugak walaupun dah lewat.

Akhirnya lepas difikir fikir cabaran pertama dan cabaran kedua rasa takde pilihan.

Kau akhirnya terjebak dengan Fast Food.

Yeah, McDonald’s.

Pilihan bijak dan tidak sihat orang Malaysia now now.

Nak buat macam mana kan ? Mudah dan Cepat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
VIRAL KAN

KLIK DAN TERJAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge