Advertorial Personal Passion

Cari Duit Sampingan Sebagai Model dan Pelakon

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Bahagia.

Cari Duit Sampingan Sebagai Model dan Pelakon. 2017 adalah tahun yang sangat mencabar bagi kita  sebagai rakyat Malaysia.

Bayangkan RM500 dalam sehari saja boleh habis kita shopping samada tujuan beli pakaian kat Uniqlo dan F.O.S .

Takkan dilupakan jugak kita akan ambil kesempatan nak beli kasut berjenama terutama dari jenama terkenal seperti  New Balance.

Mahukah korang jadi model iklan atau pelakon yang akan 1 Malaysia tengok muka korang kat Astro, RTM, Hypp tv dan TV3 ?

Macam Mana Nak Cari Duit Tepi Sebagai Model Iklan dan Pelakon Extra ?

Senang je.

Korang just google je. Bukan susah pun.  hehe ..

Tapi untuk kali ini, Asyraf nak mudahkan korang. Bukan apa nak dapat pahala lebih.

Allah kan dah berfirman dalam Al-Quran, Nabi Muhammad pun juga berkata ; mengikut pemahaman saya bahawasanya jika nak kaya kita perlu bersedekah harta, nak ilmu yang banyak juga kena bersedekah.

Jadi Asyraf pun SHARE lah apa yang patut untuk korang sama-sama cari rezeki macam Asyraf buat ni.

Sumber yang Asyraf dapat tahu ni pun dari kawan yang memang suka cari duit tepi dan pada waktu sama popular  sebab keluar Tv untuk iklan produk berjenama dan jadi pelakon tambahan (extra actor).

Yang bagusnya 10 bulan lepas dia bagitahu. Ketika itu Asyraf masih bergelar Airlines Staff di Malaysia Airlines.

Masa tu berfikir banyak kali betul ke ada agensi yang boleh kita join. Realitinya ada agensi yang merekrut Talent untuk mana-mana shooting drama dan filem. Tak ketinggalan kalau nak jadi model tv iklan untuk syarikat besar pun ada.

Apa lagi korang jangan lepaskan peluang keemasan ini. Asyraf ikhlas share ni.

Nak Cari Duit Sebagai Model dan Pelakon, Kena Bayar ke ?

Dunia sekarang makin mencabar. Mana ada yang FREE.

Walaupun korang baru nak bekerja. Korang kena ada duit jugak kan nak pergi kerja naik train atau motor.

Nak bayar tol. Nak topup minyak.

Tapi jangan risau.

Pendaftaran untuk duduk di bawah satu Agensi Rekrut Talent ini murah sahaja.

Yang penting bayar sekali seumur hidup.

Hanya RM100 sahaja untuk charge profile korang, selebihnya pihak Agensi akan urusakan dengan pihak Producer. Apakah maksud charge profile ? Once korang bayar, pihak Agensi Rekrut Talent akan siapkan portfolio korang dan masukkan dalam grup wassap untuk apa-apa job menanti.

Agensi Rekrut Talent apakah yang dimaksudkan ?

Okay jom Asyraf kongsikan.

Az Talent Agency yang sedang hangat diperkatakan di media sosial Instagram.

Klik gambar untuk korang masuk instagram agensi cari duit tepi sebagai model dan pelakon.

Moga penulisan Asyraf kali ini dapat memberi semangat kepada korang terutama yang nak jadi Pelakon popular satu hari nanti atau saja-saja nak keluar TV sebagai model sambilan atau pelakon extra.

Jika artikel ini bermanfaat untuk semua rakyat Malaysia, mohon SHARE di media sosial ya.

Terima kasih korang.

9 thoughts on “Cari Duit Sampingan Sebagai Model dan Pelakon”

    1. Muka kalau hensem chantek pun tak berbakat, orang pun tak nak.

      Tapi kalau muka tak helokk tapi berbakat. InsyaAllah rezeki tu datang je ..

    1. Nak kata lumayan tu tak pasti la.

      Tapi kawan cakap boleh lah nak bayar duit kereta minyak bagai kan.

      Itupun bergantung kepada producer. Kalau depa tengok kita bagi komitmen baik masa shooting. So job bertubi tubi datang.

      InsyaAllah nanti Asyraf dah try, ready buat testimoni kat sini. OKAY ..

    1. Bro Sabree saya belum daftar lagi. InsyaAllah ada peluang nanti saya beranikan diri.

      Artikel ini ditulis sebab pengiklan bagi job. Tapi apapun saya tak sabar nak join jugak Cari duit sampingan ni ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge