First Experience Join Running (Coway Run 2017)

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera Asyraf ucapkan kepada semua.


Hari ni , Asyraf nak cerita sikit pengalaman join program terbesar macam ni.
Ini adalah ‘First Experience’ join event besar di bawah jenama besar Coway Malaysia macam ni.

Berharap sangat di masa akan datang dapat join lagi.

Time Management Tak Betul

Okay seperti mana saya bagitahu dari awal tadi , ini adalah pengalaman pertama kali
join Running terutamanya. So time tak cantik la.

Kalau ikutkan jam saya bangun pagi, awal sangat da. Jam 0600 am dah bangun.
Then macam biasa sit up , push up semua. Minum air segelas dan terus mandi.

Masuk bilik terkejut dah pukul 0630 am. Aduh lambat. Kawan pulak call.

‘Asyraf ko dah siap ? Kat mana ni ? ..

Saya pun jawab la. Maaf la oii, aku baru nak sarung pakaian semua. Setel semua keluar
rumah la. ( dalam hati, mesti kawan aku dah tarik nafas panjang ni)

Sampai rumah kawan tepat jam 0700 am. Ohh my dalam kepala fikir hope dia tak marah la.

Masuk je kereta , kawan pun cakap ; Woii giler, lewat da ni. Ko taw kalau event
besar macam ni kalau kata start Running pukul 7 pagi. Means, by 7 dah start . ;

Saya pun cakap kat member. ; Woii sorry ar. First time kot join ni.

(dalam hati , ko yang ajak aku. So inilah ujian Tuhan ko kena redha. Hehehe)

Suasana Coway Running 2017

Bila kami sampai je destinasi di area Damansara , Starling Mall. Oh my gad, full parking area luar mall.

Syukurlah kami jumpa komiti member suruh masuk Starling Mall parking berbayar.

Huh, nasib ada parking.

Yang pastinya, seriusly hanya tinggal a fews member yang join datang lambat jugak
kat ‘Fisrt Check Point’. Ada la jugak geng Malay, Chinese and Indian.

Okay kami pun buat buat mesra. Padahal dalam hati malunya lewat.

Okay so kami start running dengan mereka la.

(Syukur ada brother sister komiti kata kami kira okay lah sampai sedikit awal walaupun dah lambat 20 minit)

Pengajaran Coway Run 2017 untuk Next Runner

Kalau nak sangat pergi Running. Tak kisah event Syarikat telekomunikasi atau Dato Vida Sponsor ke.
Perkara perlu diambil kira ; –

1. Kalau Running start jam 7 pagi. Means sampai tapak event
jam 0630 paling awal. 0645 am lambat sikit tapi still boleh dengar briefing dulu.

2. Ini pengalaman pertama. Takpe next event kena prepare all everything early la.

3. Kalau ikutkan , saya dah prepare awal semua like pakaian , stokin kasut semua.
Cuma mungkin time saya keluar rumah tu silap masa yang betul.

4. Takpe pengalaman mengajar kita. Dont give up , right ?

Apapun, Alhamdulillah Asyraf bersyukur dapat pergi event ni. Iyalah ‘first time’ kot.
Thank you to my beloved friend sebab ajak.

Mungkin next event kena alert time dan banyak bagi semangat pasal menjaga kesihatan ni.

Thanks to Ahmad Asyraf.  (sweet kan aku tulis pasal ko kat sini, hehe)


 

Terima kasih kepada penganjur Coway Malaysia kerana mengadakan event seperti ini untuk masa depan rakyat Malaysia.

Event ni sangat bagus untuk memupuk kita semua sentiasa hidup dalam keadaan sihat dan cergas.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KONGSI :

KLIK DAN TERJAH

18 Comments

  1. Kali pertama melihat penapis air gergasi..Hahaha.. Di rumah pun kami guna brand Coway ni..Dah habis kontrak pun..Jenama terbaik!

    1. Tu lah pasal , besar gedabak. (imagine dalam fikiran, kalaulah air tu dibuka. Hahah)

      Samalah kita guna juga Penapis Air Coway ni. Serius airnya bersih dan sedap diminum.

      Kat Malaysia ni berlambak jenama penapis air tumbuh bak cendawan Tapi Coway jugak jadi pilihan.

    1. Kalau takde masa nak jogging petang petang tu. Eloklah bila ada masa join event ni.

      Sekurangnya dapat banyak pengalaman, tips kesihatan dan dapat medal dan sijil.

    1. Alorghh sian dok Muar. Takpe Muja kan selalu turun Keyel event Blogger huhuhu ..

      Tapi dont worry lah, ada je event luar KL. Kena alert la.

    1. Thanks KZ. Tulah kena tulis blog jugak sebab banyak benda nak share.

      KZ keturunan Arab Cina memang kurus. hehe ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge