Skip to content

Kelebihan Jogging Waktu Petang. Rambutku Kepok Kepok Ala Sajat Lah!

Jogging-Rambut-Kepok2-Ala-Sajat

Kelebihan Jogging Waktu Petang. Rambutku Kepok Kepok Ala Sajat .. Ya ALLAH bestnyer dapat jogging petang petang weekend nii ..

Jom kite tengok apa Kelebihan Jogging waktu petang dalam video ni.

Kalau tak nak tengok video, boleh teruskan bacaan sampai bawah okay.

Memang tak dinafikan aktiviti jogging atau lebih dikenali sebagai larian antara corak senaman kesihatan yang paling popular untuk pelbagai peringkat usia.

Tengoklah apabila anda ke kawasan tasik atau trek larian konfem dipenuhi dengan orang awam dari pelbagai peringkat umur yang melakukan aktiviti kesihatan larian ini.

Jogging atau larian ini boleh dilakukan dengan pelbagai cara antaranya menggunakan apa-apa peralatan walaupun ia dibeli dengan harga yang murah.

Apa yang penting ketika jogging, pastikan diri kita memakai sepasang kasut jogging yang sesuai dan selesa.

 

10 Kelebihan Jogging Waktu Petang Selalu

1. Dapat Hilangkan Stress

2. Kembalikan Tenaga Dalaman

3. Kesihatan Jantung

4. Turunkan Berat Badan

5. Bina Kekuatan Tulang dan Otot

6. Tidur Yang Lebih Nyenyak

7. Aliran Darah Yang Lebih Baik

8. Kehidupan Sosial

9. Kulit Yang Sihat Bak Baby Baru Lahir

10. Memotivasikan Diri

SubanAllah, Alhamdulillah, Allahu Akbar …

Jom kita jogging puas-puas selagi mampu ketika umur dan fizikal badan kita masih muda remaja.

Nanti apabila umur dan fizikal kita sudah meningkat usia ke arab tua atau dikenali sebagai senior citizen, waktu itu kita nak jogging pon dah malas.

Betul kan?

Jadi jom lah kita jogging kawan-kawan! 🙂

.
Baca Juga Senaman Terbaik Untuk Stamina Waktu Pagi

3 thoughts on “Kelebihan Jogging Waktu Petang. Rambutku Kepok Kepok Ala Sajat Lah!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *