Kerjaya Terbaik Bagi Lepasan SPM

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Hormat.

“Mad, SPM dah habis, kau nak kerja mana ? .. aku nak follow kau !”

Hahah, inilah ayat yang selalu kita dengar terutama korang budak budak baru nak up.

Sebagai Ibu Bapa, abang kakak, atau senior senior yang dah bekerja apa advice untuk
mereka mereka ni supaya kerja ambil pengalaman hidup.

Kenal erti susah tu rasanya macam mana dan senang tu bila dah bersungguh hadapi cabaran.

Sebenarnya banyak sangat kerja kat luar sana yang tetap menunggu orang baru masuk.

Mereka sendiri pun tak sabar nak recruit anda.

Okay tanpa perlu risau dah.

Kerjaya Terbaik Bagi Lepasan SPM

Asyraf akan kongsikan 1 pekerjaan yang terbaik untuk lepasan SPM mohon.

Pekerjaan ini simple dan mudah.

Anda boleh pakai smart casual sahaja semasa bekerja.

Tak perlu nak pakai tie bagai dan kasut yang always nak polish kan.

Kelayakan minimum SPM dan paling tinggi diploma. Tapi lepasan SPM pun dah boleh bina  kerjaya di bidang ini.

Kerjaya ini lebih kepada customer service.

Pastinya insyaAllah, kerjaya yang sempoi tapi masyukkk dari segi kewangan
(depends on company mana korang apply).

Gaji permulaan untuk kerja ni dibayar paling teruk RM2000 walaupun SPM.

dan .. boleh dapat banyak komisen dan insentif dengan mudah.

Bagi siapa yang suka lepak malam malam (payah tidur malam) tu dan suka tidur siang.

Kerja ni memang sesuai dengan korang.

Waktu kerja shift 24 hours.

Paling lewat habis kerja jam 0100 pagi.

Paling awal masuk kerja jam 1200 tengahari.

Adakah anda ready nak kerja yang lebih cool tahun 2018 ?

Tak nak kerja yang pening kepala hadap file file lama (office hour – clerk).

Kalau betul anda tak sabar nak tahu okay jom Asyraf share.

Sebelum itu untuk pengetahuan, Asyraf share kerja ni sebab Asyraf pernah bekerja di sektor ini dulu.

Jadi tak salah untuk kita kongsi benda yang baik untuk rezeki kita kan.

Sebelum tu niat dalam hati, aku nak kerja ini untuk gembirakan mak ayah, tak nak susahkan mereka.

Okay, mohon klik link ini sekarang.

Opps, sebelum terlupa Asyraf ada buat satu artikel pasal kerja ini di sini.

Actually, Asyraf gembira tengok anda Happy sebab tahu pasal kerja ini. Mohon SHARE di mana-mana
media sosial untuk orang lain tahu juga.

Terima kasih korang !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
VIRAL KAN

2 Replies to “Kerjaya Terbaik Bagi Lepasan SPM

    1. Zaman tu sape tak kerja dusun. Dikira anak bandar kan .. huhu ..

      Apapun bang, pengalaman angkat buat kelapa sawit ke lori. Ya Allah tercabut tangan rasa .. hahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge