Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Moga kita semua dalam keadaan sihat sentiasa dan dipermudahkan segala urusan.

Post yang saya baru tulis pasal First Experience Join Running (Coway Run 2017) baru saja
di-publish kepada umum untuk perkongsian.

Sejurus itu ada yang pm (private message) saya tentang program running ni.

Mereka yang tanya saya ni orang awam yang cari maklumat pasal running. Jadi mereka terjumpa blog saya di google search.

Soalan mereka adalah ;

Asyraf, macam mana nak tahu sumber yang sahih untuk sertai Event Running ni ?

Jawapan saya bla bla bla …

Jadi hari ni saya berkesempatan nak tulis pasal entri post Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia.

Mohon viralkan post blog ini kepada umum seperti facebook, instagram dan apa saja bentuk social platform ya.

Terima kasih sangat kongsikan post saya.

Siapa Patut Join Running Event di Malaysia

Tak kisah lelaki mahupun wanita. Semua layak join terutama sekali bagi anda yang jarang buat senaman ringan
(jogging , berbasikal setiap petang).

Nak sihat ? Nak cantik awek muda dari umur ? Nak gagah ?

Jadi, caranya kita mesti sentiasa exercise.

Makan makanan berkhasiat macam mana sekalipun kalau kita tak jogging (paling malas) setiap hari
atau seminggu 2-3 kali.  Apa yang kita makan tak membantu tubuh untuk sihat pun sebenarnya.

Jadi ambillah peluang ini. Sebelum kita terkena penyakit yang tak diduga.

Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia

Okay berdasarkan penulisan saya First Experience Join Running (Coway Run 2017).
Jujurnya ini adalah pengalaman pertama saya join event besar macam ni.

So, teruja tu tak payah cakap lah. Sebab fikir seronok dapat join program ni.

Klik link berwarna hijau untuk baca post tu.

Sebenarnya banyak sumber pasal Running ni kalau kita pandai cari.

Nak cari tak susah, taip je kat google search atau kalau kita jenis suka bersukan. Tanya
kawan kita mana nak tahu pasal event sukan. Konfem mereka akan bagitahu.

Tapi ini hasil carian Asyraf sendiri di google sebelum Running Event under Coway.

Ada dua (2) Website yang popular kat Malaysia ni korang boleh simpan siap siap
untuk rujukan di masa akan datang.

1. www.justrunlah.com <— Klik link untuk ke website utama.

2. www.myraceonline.com <— Klik link untuk ke website utama.

So, berdasarkan 2 sumber terbaik ni. Korang dah boleh join.

Banyak sangat event yang terdekat semasa korang baca pasal post ni.

+++ Soalan Asyraf ; – Jika korang ada sumber lain yang Asyraf tak tahu. Boleh share kat ruangan komen ya. +++

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
VIRAL KAN

2 Replies to “Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia

    1. Ada je. Dah lama ada. Cuma antara kita cakna ke tak je. Jom join nanti boleh jumpa kalau ada event kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge