Skip to content

Resepi Roti Paratha Sosej Cheese

Resepi-Roti-Paratha-Sosej-Cheese

Resepi Roti Paratha Sosej Cheese ini memang sedap dimakan waktu petang-petang oleh seisi keluarga.

Kalau nak buat untuk anak-anak ke sekolah petang pon okay jugak.

Untuk suami korang jangan dilupakan yang mana kerja shift tengahari onwards tu, haaa buatkan untuk suami konfem melekat je lepas ni. hehe

Resepi Roti Paratha Sosej Cheese ini dikongsikan oleh Izz Aishah.

Koleksi Peralatan Dapor LINK 1  |  LINK 2

Bahan-Bahan:

– roti paratha
– sosej
– cheese keping
– kuning telur (untuk di sapu pada roti paratha)

Cara Membuat:

– Potong roti paratha macam dalam gambar
– Letak kan cheese dan sosej lepastu gulung macam dalam gambar
– Sapu kan kuning telur
– Bakar dengan AF pada suhu 190c selama 7-10 minit .
(Nak guna oven pun boleh)

**Roti paratha cepat lembut, jadi saya buat sekeping-sekeping dan masuk dalam peti ais semula,nak buat lagi keluarkan semula.

.
Baca Juga

13 RESEPI MENU DIET YANG SIHAT. Sesuai Untuk Yang On Bajet Setiap Bulan.

RESEPI SAMBAL GORENG BERAPI 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *