14 Tips Menjadi Blogger Terkenal Seperti Hanis Zalikha

14 Tips Menjadi Blogger Terkenal Seperti Hanis Zalikha | Saya tahu ramai blogger yang bercita-cita untuk menjadi salah seorang blogger yang terkenal di tanahair. Mungkin di bibir tidak terkeluar untuk mengucapkan kepada kawan-kawan, tetapi di hati perasaan sendiri saja mahukan perhatian sebagai salah seorang blogger terkenal Malaysia.

Betul kan? Hahah.. mengaku jelah weh …

Jadi, bagaimana agaknya untuk menjadi seorang blogger terkenal eh? Haa … sebenarnya dalam hidup kita ni, tak salah untuk kita berangan. Kalau anda mahu menjadi seorang yang terkenal, maka anda perlulah berdamping atau menjalinkan kerjasama dengan orang yang terkenal juga.

tips menjadi blogger terkenal

Seperti yang berlaku 8 tahun lepas, ketika itu saya juga tidak ketinggalan untuk bekerjasama dengan rakan-rakan blogger untuk menjadi penaja utama blog ini.

Kesan yang ketara apabila kita bekerjasama dengan rakan blogger untuk sama sama menjayakan kontes yang kita buat di blog. Blog kita makin popular dan makin laris bak “goreng pisang panas” senang dijumpai di google.

Itu cara simple yang saya buat selama saya berblog dan itulah kali pertama dan terakhir saya buat kerjasama dengan rakan blogger bagi menaikkan nama blog ini.

Tapi untuk lebih details dan mendalam cara-cara menjadi Blogger Terkenal seperti Hanis Zalikha ini saya ceritakan lah di sini ya..

Baca Juga 7 Niche Paling Hot Nak Buat Buit Dengan Blog

Tips Menjadi Blogger Terkenal Malaysia

1. Nama blog senang diingat, simple dan unik

2. Tajuk Deskripsi Blog menerangkan blog kita tentang apa

3. Tajuk Entri Pos Mengancam dan Membunuh

4. Isi Entri Pos Cerita Apa Berkaitan dengan Tajuk

5. Elakkan Perkataan Short Form atau Bahasa Pasar Melampau

6. Tulis Entri pasal lirik lagu

7. Penggunaan ayat dengan Kosa Kata Yang Luas

8. Elakkan Gambar yang Blur, gunalah image editor

9. Gambar selfie cari background cantik-cantik

10. Design Tema Blog ikut citarasa tersendiri

11. Jana Pendapatan Sampingan dengan Affiliate dan Google Adsense

12. Jangan Tulis Blog yang berkaitan carutan dan politik kasar

13. Psikologi minda

14. Variasi Topik Blog

Ini antara 14 Tips menjadi Blogger Terkenal yang diberikan Hanis Zalikha. Tips-tips ini diolah sedikit pemahamannya untuk korang faham apa yang cuba Hanis Zalikha sampaikan.

Untuk lebih pemahaman tersebut, korang boleh baca dekat sumber asal disini.

Sekian ..

Add a Comment

Your email address will not be published.