Website Terbaik untuk Rujukan Kerjaya Airlines

Membina kerjaya di dunia penerbangan (Airlines) kini menjadi trend terutama anak muda lepasan SPM, Diploma dan Ijazah.

Bila ditanya. Kenapa mahu kerja sebagai Airlines Staff?

Rata rata mereka memberi jawapan yang klishey sangat nak tiket murah dan percuma.

Bagi Asyraf, jawapan itu saya sendiri akan jawab perkara yang sama. Kah! Kah!

Sebab Utama Kenapa Nak Kerja AirlinesĀ 

Kebanyakan anak muda yang mulakan kerja di sektor penerbangan kerana :

Continue Reading

Koleksi Perapi Rambut Lelaki Terkini


Lelaki dan minyak atau gel rambut tidak dapat dipisahkan.

Seorang yang bergelar lelaki konfem akan ada perasaan nak sentiasa dalam keadaan kemas.

Lelaki sinonim dengan gaya yang pelbagai. Pantang dengan trend terkini lantas terus ke Kedai Gunting Rambut
bagitahu jelas jelas kat Barber tu nak gaya yang macam ni macam tu. Pening kepala Pakcik tu.

Nak rambut terpacak? Nak rambut sikat tepi? Nak rambut sikat belakang?
Nak rambut sapu sapu gel ikutlah gaya korang nak buat macam mana kan.

Koleksi Perapi Rambut Lelaki Terkini

Continue Reading

2 Kelebihan dan Keburukan Kerja Shift Bagi Lepasan SPM

ASsalamualaikum, Salam Sejahtera.

Bertemu kembali. Untuk kali ini saya akan bercerita sedikit mengenai kerja shift.

Sebenarnya post kali ini , adalah rentetan Kerjaya Yang Sesuai Untuk Mula Bekerja Bagi Lepasan SPM 2017. Klik sini untuk baca.

Dekat situ saya ada tekankan kerja yang patut remaja lepasan SPM bekerja tetapi ikut shift.

Apa itu kerja shift? Kerja shift ni bagi kebanyakan orang mentafsirkan ia adalah kerja diluar waktu biasa orang sepatutnya bekerja.

Macam orang kerja kerajaan tu. Jam sebaiknya bekerja adalah dari pukul 0800 pagi sampai jam 0500 petang.

Senang cerita. Kerja shift ini waktunya fleksibel.

Waktu fleksibel selalunya ada 3 jenis untuk kebanyakan syarikat jenis private atau swasta.

1. Morning Shift (0600 – 1400)

2. Evening Shift (1400 – 2300)

3. Midnight Shift (0000 – 0800)

Okay, korang nampak dah kan waktu-waktu kerja shift ini macam mana ?

Siapa disini kerja shift ? Okay , kita sama. Hahah ..

Tapi tak lama lagi Asyraf akan kerja office hour.

Alhamdulillah untuk masa depan.

Okay jom kita baca selanjutnya …

Continue Reading