First Experience Join Running (Coway Run 2017)

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera Asyraf ucapkan kepada semua.


Hari ni , Asyraf nak cerita sikit pengalaman join program terbesar macam ni.
Ini adalah ‘First Experience’ join event besar di bawah jenama besar Coway Malaysia macam ni.

Berharap sangat di masa akan datang dapat join lagi.

Time Management Tak Betul

Okay seperti mana saya bagitahu dari awal tadi , ini adalah pengalaman pertama kali
join Running terutamanya. So time tak cantik la.

Kalau ikutkan jam saya bangun pagi, awal sangat da. Jam 0600 am dah bangun.
Then macam biasa sit up , push up semua. Minum air segelas dan terus mandi.

Masuk bilik terkejut dah pukul 0630 am. Aduh lambat. Kawan pulak call.

‘Asyraf ko dah siap ? Kat mana ni ? ..

Saya pun jawab la. Maaf la oii, aku baru nak sarung pakaian semua. Setel semua keluar
rumah la. ( dalam hati, mesti kawan aku dah tarik nafas panjang ni)

Sampai rumah kawan tepat jam 0700 am. Ohh my dalam kepala fikir hope dia tak marah la.

Masuk je kereta , kawan pun cakap ; Woii giler, lewat da ni. Ko taw kalau event
besar macam ni kalau kata start Running pukul 7 pagi. Means, by 7 dah start . ;

Saya pun cakap kat member. ; Woii sorry ar. First time kot join ni.

(dalam hati , ko yang ajak aku. So inilah ujian Tuhan ko kena redha. Hehehe)

Suasana Coway Running 2017

Continue Reading

Salam Hari Jumaat

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejatera.

Hari ini hari jumaat yang sangat mulia. Hari Allah menciptakan bumi, manusia dan segala kejadian alam yang berlaku.

Kebiasaan hari Jumaat juga ada manusia di bumi ini dipanggil Allah dahulu. Dan hari manusia berbondong bondong
membuat amal kebajikan.

Hari Jumaat juga dipanggil hari penghulu hari. Iaitu 7 hari yang diciptakan Tuhan ini, hari Jumaat adalah ketua
untuk hari yang lain.

Hebat ciptaan Allah. Sangat teruja dengan kebesaran ini.

Amalan Hari Jumaat ?

Continue Reading

Salam Tahun 2017

ASsalamualaikum, Salam Sejahtera. Sedar atau tidak kita dah masuk hari ke lima (5)
pada tahun 2017. Mungkin ketika ini anda dan saya sendiri sudah dapat apa yang diimpikan
selama ini terkubur atau masih menunggu jawapan.

Tak kisah samada anda menunggu kerjaya terbaru, rumah baru, kereta baru atau apa
sahaja yang dihajatkan pada tahun 2016. Harapnya akan tercapai pada tahun ini 2017.

Apa Matlamat 2017 Anda ?

Continue Reading

Siapa Yang Patut Stay Hotel untuk Release Stress

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Alhamdulillah hari ni dah masuk
hari kedua kita berpuasa di Malaysia khususnya. Solat terawih pun setel. So boleh update
blog.

Okay dengan teknologi pesat membangun ni. Ramai juga remaja zaman sekarang lebih
up to date dari kita kita kan. So inilah dikatakan dunia akhir zaman. Huh.

Yelah mana taknya kan. Kalau kita search kat google ni bersepah post pasal review Hotel
sana sini orang Malaysia khususnya pergi bercuti samada dengan family atau urusan kerja.

Begitu juga dengan saya sendiri. Korang boleh baca review City View Hotel, Sepang disini.

Siapa Yang Patut Stay Hotel untuk Release Stress

Continue Reading

3 Penyanyi Arab Pilihan Rakyat Malaysia

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera.

Asyraf tetap doakan anda dalam keadaan sihat sejahtera selalu.

3 Penyanyi Arab Pilihan Rakyat Malaysia. Penyanyi Arab mana yang terpaut di hati rakyat seperti kita.

Negara Arab memang terkenal dengan penyanyi dan lagu-lagu yang mengasyikkan. Lelaki mahupun perempuan sama saja. Tiada beza.

Semasa saya belajar di negara Arab dulu, jika balik dari kulliah terutamanya. Masa tu naik Van sarat dengan Arab yang nak balik rumah. Driver arab akan pasang lagu arab yang popular di dengar di seluruh tanah Arab.

Lentokan suara dan alunan musik elok saja mereka bawakan. Saya dengar pun layan.

Cakap pasal dengar lagu lagu Arab ni, saya sejak sekolah menengah lagi dah selalu mainkan lagu arab sebab nak tambah kosa kata.

Cakap pulak pasal kota kata ni, Negara Arab banyak jenis loghat mereka sendiri termasuk Malaysia.
Malaysia ada 14 buah negeri.  So Arab pun banyak loghat jugak.

Bagi Asyraf, dalam banyak-banyak lagu Arab. Ayraf lebih suka musik dan lagu , Penyanyi-nya dinyanyikan
oleh Arab-Mesir dan lebanon.

Serius, kalau korang dengar memang sangat asyik.

Tanpa cerita lebih panjang. Disini Asyraf list-kan 3 Penyanyi kesukaan Asyraf dan paling penting
korang sendiri pun akan teruja bila dah menghayati setiap bait lirik yang dinyanyi.

Konfem korang akan anggap mereka ini idola ataupun simpan siap siap dalam playlist.

3 Penyanyi Arab Pilihan Rakyat Malaysia

Continue Reading

Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia

ASsalamualaikum Warahmatullah, Salam Sejahtera. Moga kita semua dalam keadaan sihat sentiasa dan dipermudahkan segala urusan.

Post yang saya baru tulis pasal First Experience Join Running (Coway Run 2017) baru saja
di-publish kepada umum untuk perkongsian.

Sejurus itu ada yang pm (private message) saya tentang program running ni.

Mereka yang tanya saya ni orang awam yang cari maklumat pasal running. Jadi mereka terjumpa blog saya di google search.

Soalan mereka adalah ;

Asyraf, macam mana nak tahu sumber yang sahih untuk sertai Event Running ni ?

Jawapan saya bla bla bla …

Jadi hari ni saya berkesempatan nak tulis pasal entri post Macam Mana Nak Join Running Event Di Malaysia.

Mohon viralkan post blog ini kepada umum seperti facebook, instagram dan apa saja bentuk social platform ya.

Terima kasih sangat kongsikan post saya.

Siapa Patut Join Running Event di Malaysia

Continue Reading
1 2 3 6