DK Impian SOHO Unit Hartanah Privacy Wajib Dimiliki

Miliki hartanah di usia muda adalah satu keperluan wajib bagi golongan muda baru bekerja. Terutama bagi anda yang baru saja graduate universiti dan sedang bekerja. Tetapi adakah anda tahu untuk memilih hartanah jenis macam mana nak duduk menyewa, duduk sendiri atau buat duit dengan hartanah yang sepatutnya. Penulisan DK Impian SOHO Unit Hartanah Privacy Wajib Dimiliki ini sesuai untuk anda yang tengah mencari rumah yang memiliki ciri-ciri privasi. Kelebihan rumah berkonsepkan SOHO ini telah lama wujud sejak tahun 2011. Rumah SOHO jenis ini dikatakan bakal menjadi trend masa depan untuk Malaysia.

Maaf, anda kena baca artikel ini sampai habis sebab ada perkara penting kena tahu Kenapa DK Impian SOHO Unit Hartanah Privacy ini memang patut dimiliki sekarang. Serius semua gambar ini akan bagi anda terliur habis!

DK-Impian-SOHO-Unit-Hartanah-Privacy-Wajib-Dimiliki

Bukan remaja yang baru bekerja sahaja yang suka tinggal di kondo jenis SOHO ini malah telah menjadi trend terkini di luar negara terutama negara jiran kita Singapura. Mereka suka tinggal di kondo seperti ini kerana banyak kelebihan yang wujud. Jom kita tahu serba sedikit apa yang menariknya DK Impian SOHO ini …

#Siapa Yang Patut Miliki DK Impian Soho Hartanah Privacy Ini

DK-Impian-SOHO-592sq-layout
DK-Impian-Kitchen-cabinet-592sq
Kalau diikutkan semua orang nak miliki hartanah sebegini. Tetapi yang paling menarik nak dikongsi disini adalah ciri-ciri orang yang suka tinggal di SOHO sebegini adalah mereka :

1. Seorang Bujang Yang Mementingkan Privacy

Dunia sekarang ramai orang yang bekerja dan berstatus terutama bekerjaya di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur dan Selangor sangat memerlukan bilik atau rumah yang ada ciri-ciri privasi.

Orang seperti ini biasanya student university terutama mereka yang sedang ambil Master atau PhD. Mereka-mereka ini juga adalah diri anda sendiri kan (yang tengah baca artikel ini) yang tak suka bergaul apatah lagi tak reti nak berkawan dengan orang. Dah la baru bekerja di Bandar besar KL duduk menyewa tak kenal lagi housemate tu. Jadi DK Impian SOHO inilah jawapan anda.

DK-Impian-Bathroom-592sq
DK-Impian-SOHO-bedroom-592sq

2. Seorang Yang Berjiwa Pelabur Hartanah

Tidak dinafikan dunia sekarang telah ramai orang yang buat duit dengan pelaburan hartanah. Dan ada jugak data yang menunjukkan bahawa golongan muda baru habis belajar sudah memiliki hartanah sendiri yang sedang masyukkk setiap bulan.

Jika anda sedang baca artikel ini ingin tambah hartanah seperti ini. Atau anda yang masih baru nak berjinak dengan dunia pelaburan hartanah jenis SOHO Privacy ini. Nah, DK Impian adalah jawapannya.

Ya memang diakui SOHO privasi ini bukan sahaja tertumpu kepada 2 jenis orang yang disebutkan itu. Tetapi sesiapa sahaja dapat memiliki hartanah sebegini. Cuma saya ingin tekankan Siapakah yang biasanya layak tinggal di kondo seperti di DK Impian.

bedroom-DK-Impian-592sq

#Kelebihan Miliki DK Impian Soho Unit Hartanah Privacy Ini

Kita juga telah maklum, bahawa apabila nak memiliki sebuah hartanah sendiri adalah melihat dan mengetahui kelebihan yang ada pada Developer Property yang menawarkan pakej rumah SOHO ini.

Semua orang mengetahui memiliki sebuah hartanah dengan adanya kelebihan Am yang umumnya sudah ambil tahu terutamanya dari segi kewangan yang ditekankan. Ini kelebihan yang DK Impian cuba untuk perkenalkan kepada umum bahawa SOHO mereka yang ada pelbagai fasiliti sangat berpatutan dengan harga yang dibayarkan.

DK-Impian-SOHO-646sq-Layout

Lokasi yang strategik serta kemudahan akses yang terdekat adalah perkara umum mana-mana orang yang ingin tinggal di sesuatu kawasan.

Tetapi disini, saya ingin tekankan kepada anda bahawa DK Impian SOHO memiliki kelebihan yang tersendiri yang patut semua orang buka Mata dengan hartanah di Shah Alam ini.

DK-Impian-kitchen-cabinet-646sq

DK-Impian-bedroom-646sq
2 Kelebihan itu adalah ..

1. Fully Furnished Adaptasi Teknologi 

Semua orang mengetahui, masuk je rumah semua kelengkapan fasiliti keperluan harian telah tersedia lengkap seperti peti ais, dapur, katil, almari dan aircond setiap unit rumah dalam 1 bumbung. Ini adalah fully-furnished syle terbaik DK Impian cuba tawarkan untuk penghuni hartanah ini.

Biasanya keperluan basic sesebuah rumah adalah seperti kipas, dapur dan tandas. Cuma fully-furnished DK Impian tawarkan ini lain dari lain yang tidak ada pada property diluar sana.

DK-Impian-bathroom-646sqDifahamkan juga pilihan kabinet dalaman kondo yang style macam mana itu boleh di-request semasa booking. Untuk keterangan lanjut, anda Wajib tanya ajen hartanah anda okay.

Sebagai contoh, setiap unit dalam 1 pintu utama kondo ada disediakan dapur dan tandas tersendiri. Ini menjadikan ruang yang ada terlalu terhad untuk bergerak. Maka dengan idea baru pihak DK IMPIAN perkenalkan ini menjadikan ruang yang sempit seperti Katil boleh lipat dan disediakan Sofa dibawahnya untuk kemudahan makan bersila sambil menonton rancangan televisyen.

DK-Impian-soho-646sq

2. Dual Key Function

Apa itu SOHO ‘Dual-Key’?

Kondo SOHO ‘Dual-Key’ adalah 2 unit rumah yang berkongsi 1 pintu masuk utama rumah dan ruang legar utama.

Ini bermaksud kondo SOHO DK Impian memiliki 2 kunci berlainan untuk 1 unit rumah.

Dari 2 unit rumah yang ada dalam 1 pintu utama ini. Setiap unit rumah ada dapur dan tandas tersendiri.

Ada faham? Tak faham boleh google ya. Hihi ..

Inilah yang DK Impian cuba bawakan kepada anda dan juga saya sendiri untuk sama-sama memiliki rumah kondo seperti ini.

DK-Impian-Balcony-646sq
#Antara 2 Jenis SOHO 592sq dan 646sq, Mana Pilihan Terbaik?

Kalau soalan ini ditanya kepada saya sebagai Lelaki Kacak Pemalu yang masih bujang ni. Ini jawapan saya ..

1. Jika Bajet Kewangan anda biasa-biasa sahaja dan hanya memikirkan ruang selesa untuk berteduh dan ada privasi sendiri dan mungkin ada ruang privasi untuk emak ayah bertandang ke kondo nanti. Pilihan keluasan 592sq sudah memadai dengan harga yang kita laburkan setiap bulan nanti.

2. Tepuk Dada Tanya Iman. Adakah ruang yang sedikit sempit 592sq akan menyepitkan kewangan kita atau ruang besar sedikit 646sq sudah tentu menyesakkan duit poket bulanan kita.

3. Apapun disini, peringatan bersama. Nak memiliki sesuatu kenalah berpada kepada kemapuan yang kita mampu sahaja hadapi bukan mengikut Lifestyle masa kini.

Kalau tanya saya, ‘Yes, i want 592sq!’ – sebabnya ada privasi kot. Siapa tak nak. Boleh masak sendiri, boleh layan movie dekat atas katil tanpa gangguan bising housemate. Ini pilihan kalau menyewa lah.

Kesimpulannya disini adalah, jika anda dan saya ingin memiliki hartanah kondo jenis SOHO yang ada ciri-ciri privasi seperti ini. Jom lah kita daftar cepat, Grab dulu unit yang terbaik untuk view malam-malam hari. Barulah senang OOTD nanti kan. hehehe …

Untuk pengetahuan anda DK IMPIAN ini dilabel sebagai kondo Mampu Milik dengan kemudahan yang ada disetiap 2 bilik dalam 1 rumah dengan harga permulaan RM320K.
Untuk ketahui lebih penerangan lanjut, sila berhubung dengan pihak Agen Hartanah anda 
atau 
boleh layari laman rasmi 
www.DKImpian.com

- DK Impian SOHO Unit Hartanah Privacy Wajib Dimiliki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sharing is Caring

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: