jenis-pengunjung-blog
Blogging

2 Jenis Pengunjung Blog AsyrafAsri.com



2 Jenis Pengunjung Blog AsyrafAsri.com | Ruginya kita menulis blog untuk menyebarkan apa saja info yang terbaik dan berguna di laman internet tanpa kita mengetahui Siapakah mereka-mereka yang selalu singgah di blog kita.

Mungkin mereka inilah yang selalu memeriahkan trafik blog (pelawat blog) selama kita berblogging. Jadi hari ini aku cuba untuk cek dengan lebih teliti dan mendalam Siapakah mereka-mereka ni ..

Jom ..

Sebagai penulis blog dan seorang blogger, umum mengetahui Trafik blog adalah sangat penting untuk sesebuah blog yang kita hasilkan supaya apa yang kita tulis akan sampai kepada mereka yang memerlukan idea yang kita cuba bawakkan.

2 Jenis Pelawat Blog yang selalu singgah di blog aku AsyrafAsri.com adalah ..

Bar Chart ini aku tetapkan selama 7 bulan bermula 1 Januari 2020 – 10 Ogos 2020.

type-of-user-website


2 Jantina Dan Umur Linkungan 25 hingga 34 Tahun Pelawat Blog Secara Tetap Di Blog

1. 67.1% adalah mereka yang terdiri dari kaum Wanita yang berumur dari 18 hingga 34 tahun.

2. 32.9% adalah mereka dari kaum Lelaki yang berumur 35 hingga 44 tahun (tengok warna bar chart berwarna biru muda)

Berbalik Kepada Tujuan Blog AsyrafAsri.com

Okey kalau tengok kepada tujuan aku menulis blog ni dulu banyak sangat yang aku cuba nak share (pengalaman kerja dalam customer service such as in F&b, Hotel Tourism, Airlines) dan in-deep more to personal life Apa yang aku alami dalam hidup untuk aku terjemahkan dalam bentuk penulisan.

So inilah jadinya bila tengok hasil keputusan 7 bulan yang aku just ambik saja sebagai guide.

Yelah 7 bulan start dari Januari hingga Ogos 2020 ni negara kita sedang dilanda bermacam perkara dan sehingga kini sekalipun.

So aku rasa Kenapa tidak aku cuba cek Siapakah mereka yang selalu intai blog aku dan Apa yang mereka cuba cari di internet (search bar google, etc).

Baca Juga : 5 Cara Terbaik Dapatkan Pembaca Setia Blog Yang Ramai

Dan sehingga kini ketika aku sedang menaip (baca: menulis) artikel ni.

Aku tak percaya .. Kenapa 32.9% kaum Lelaki yang berumur dalam lingkungan dari 35 hingga 44 tahun stay usha, intai dan duduk dalam blog aku ni.

Hahahahaha .. serius weh terkedu jap!

Takpelah macam ni. Aku cuba andaikan mereka-mereka ini adalah ..

1. Seorang pelajar yang baru habis belajar maybe in master or doctorate dan sedang cari kerja (dalam blog aku ni aku ada tulis artikel berkaitan kerja kosong)

2. Seorang bapa yang sedang mencari pekerjaan baru yang lebih power mengikut pengalaman kerja atau ..

hmmm .. entahlah.

Yang pastinya mereka ini semua nak cari info yang berguna.

Okey itu saja, Terima Kasih kepada semua pengunjung tetap dan baru yang sentiasa fokus dan stay di blog ini.

error: